Tournedos van de Ossenhaas (Filet Mignon) op de BBQ
Heerlijke gegrilde steak met boterige champignons.
Ingrediënten
Marinade
- 2 zakjes thee Earl Grey tea
- 1 tl peper zwarte bollen
- 1 tl dragon gedroogd
- 1 tl zout grof
- ½ tl olijfolie extra vierge
- 3 el tijm gedroogd
- 4 stukken tournedos van de ossenhaas Elk ongeveer 250g en 4cm dik
Champignons
- 250 g champignons kleine, witte
- 2 el boter ongezouten
- 2 el olijfolie extra vierge
- 4 teentjes knoflook grote stukken in schijfjes gesneden
- ¼ tl zout grof
- ⅛ tl peper zwarte, gemalen
- ¼ kop peterselie Italiaanse, grof gesneden
- 1 tl Sherry of rode wijnazijn
Instructies
- Maal de thee, peperbolletjes, dragon, zout en tijm fijn in een kruidenmolen of vijzel.
- Meng de kruidenmix in een kommetje met de olie en roer tot je een dikke pasta krijgt.
- Strijk alle zijden van de steak in met de marinade en laat 15 tot 30 minuten voor het grillen intrekken op kamer temperatuur.
- Snij voor het grillen van de steak de champignons in schijfjes en leg de andere ingrediënten klaar.
- Maak je grill klaar voor direct grillen en verwarm tussen 180°C en 220°C.
- Grill de steaks via direct grillen op middelmatige hitte en met het deksel gesloten tot je gewenste cuisson. (11 tot 13 minuten voor A-Point, 1 keer omdraaien.) Als de steaks klaar zijn, haal ze van de grill en laat ze even rusten op een bord onder aluminium folie terwijl je de champignons klaar maakt.
- Plaats op een heet vuur een grote kookpot (30cm) en smelt de boter samen met de olie. Voeg de champignons toe en versprijd zoveel mogelijk over de bodem. Laat ze voor 2 minuten onaangeroerd inbakken.
- Schud de champignons op en voeg de look zout en peper toe. Kook de champignons gedurende 2 a 3 minuten en roer 2 a 3 keer om.
- Voeg de cherry of wijnazijn en peterselie toe, roer goed om en serveer over de steak.
Notities











HoiHoi! Erg leuk stukje wat je hier geschreven hebt. Ik ga eens verder kijken hier wat voor andere interessante dingen er te vinden zijn 🙂 Groetjes uit Haarlem
Dank je!
Hopelijk vind je nog wat lekkers 😉