Bloemkool met curry uit de oven

Bloemkool met curry uit de oven

Lisa Wouters
Heerlijke ovenschotel met gehakt, aardappel en bloemkool in currysaus gegratineerd uit de oven.
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdschotel, Ovenschotel
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr aardappelschijfjes
  • 800 gr bloemkool
  • 50 gr geraspte kaas
  • 1 ui
  • 300 gr gehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 paprika

Currysaus:

  • 250 ml kookroom
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel currypoeder
  • 1 snuf nootmuskaat
  • 75 ml melk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200° graden.
  • Snijd de bloemkool in gelijke roosjes.
  • Kook de aardappelschijfjes en de bloemkool 5 minuten voor in een pan met water of in de magnetron.
  • Snipper de ui fijn en snijd de paprika. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui aan.
  • Voeg het gehakt en de paprika toe en bak een paar minuten mee. Breng het mengsel op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
  • Schep op het laatst de bloemkool erdoor.
  • Meng in een kom de kookroom met eieren, melk, curry, peper, zout en nootmuskaat met een garde.
  • Doe het gehaktmengsel met bloemkool in een ingevette ovenschaal. Schenk hier de helft van het kerrie roommengsel over.
  • Dek af met de aardappelschijfjes. Schenk hier de rest van het kerriemengsel over en bestrooi met geraspte kaas.
  • Bak de bloemkool kerrieschotel ca. 35 minuten in de oven.
Trefwoord bloemkool, curry, ovenschotel