Bloemkool met curry uit de oven
Heerlijke ovenschotel met gehakt, aardappel en bloemkool in currysaus gegratineerd uit de oven.
Ingrediënten
- 600 gr aardappelschijfjes
- 800 gr bloemkool
- 50 gr geraspte kaas
- 1 ui
- 300 gr gehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 paprika
Currysaus:
- 250 ml kookroom
- 2 eieren
- 1 eetlepel currypoeder
- 1 snuf nootmuskaat
- 75 ml melk
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200° graden.
- Snijd de bloemkool in gelijke roosjes.
- Kook de aardappelschijfjes en de bloemkool 5 minuten voor in een pan met water of in de magnetron.
- Snipper de ui fijn en snijd de paprika. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui aan.
- Voeg het gehakt en de paprika toe en bak een paar minuten mee. Breng het mengsel op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
- Schep op het laatst de bloemkool erdoor.
- Meng in een kom de kookroom met eieren, melk, curry, peper, zout en nootmuskaat met een garde.
- Doe het gehaktmengsel met bloemkool in een ingevette ovenschaal. Schenk hier de helft van het kerrie roommengsel over.
- Dek af met de aardappelschijfjes. Schenk hier de rest van het kerriemengsel over en bestrooi met geraspte kaas.
- Bak de bloemkool kerrieschotel ca. 35 minuten in de oven.