In een grote kom (of die van een elektrische mixer indien gebruikt), voeg je warme melk, suiker en gist toe. Roer tot het goed gemengd is. Laat het staan voor een paar minuten tot er schuim begint te vormen op het oppervlak, dan weet je dat je gist wordt geactiveerd.
Voeg de boter, eieren en bloem toe en meng met behulp van een houten lepel (of met de deeghaak) gedurende 2 minuten in een matige snelheid. Voeg de overige ingrediënten toe en meng opnieuw gedurende 1-2 minuten.
Kneed het deeg ongeveer 3-5 minuten, voeg indien nodig melk of bloem toe maar zorg dat je niet te veel bloem hebt! Als het deeg te plakkerig is, ga gewoon door met kneden zonder toevoeging van bloem en het zal uiteindelijk minder kleven. Het deeg moet zacht en soepel zijn en mag maar een kleein beetje plakken.
Vorm het deeg tot een bal en leg in een ingevette kom en dek af met een doek of een handdoek en laat rijzen voor een uur of totdat het haar omvang verdubbeld.
Rol het deeg uit tot het ongeveer 13mm dik is. Snij cirkels met behulp van een koekjesvorm en leg de donuts op de bakplaat bekleed met bakpapier. Dek de plaat af en laat ze de tweede keer rijzen voor ongeveer 45 minuten.
Bak de donuts op 180 °C gedurende 8-10 minuten. De bodem mag slechts licht gebruind zijn, terwijl de bovenkant nog bleek moet zijn. Dit maakt de donuts taai.