Pasta meridionale met kip en tomaten
Ingrediënten
- 400 g pasta vb. penne rigate
- 500 g kipfilet
- 2 tomaten dik
- 1 courgette
- 125 g kaas verse met tomaat en pesto (Philadelphia Light Summer)
- 1 bouillon keteltje kip van Knorr
- 1 el kappers
- el olijfolie
Instructies
Voorbereiding
- Laat de kipfilet oppervlakkig ontdooien en snij in kubusjes van 2 cm.
- Snij de tomaten in kleine blokjes.
- Snij de courgette in kubusjes van 1 cm. Ze hoeven niet geschild te worden.
Bereiding
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een kookpot en stoof de kippenblokjes gedurende 5 minuten.
- Voeg de blokjes courgette, tomaat en het bouillonketeltje toe en laat nog 3 minuten sudderen.
- Roer er de Philadelphia-kaas en de kappertjes onder. Warm alles goed op zonder te laten koken.
- Kook ondertussen de pasta gaar in 4 liter water. Giet af en laat uitlekken.
Afwerking
- Verdeel de pasta over de borden en lepel er de kip-groentebereiding bovenop.
Notities
Voedingswaarde per persoon:
Sauvignon Blanc
Maipo Valley - Chili
- 635 kcal
- 46,7 g eiwitten
- 77,3 g koolhydraten
- 15,4 g vetten
Sauvignon Blanc
Maipo Valley - Chili