One pot pasta met 4 groenten

One pot pasta met 4 groenten

Annick Lichtert
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Hoofdschotel
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g paprikareepjes (diepvries)
  • 100 g erwten (diepvries)
  • 250 g champignons
  • 1 courgette
  • 400 g volkorenspirelli
  • 100 g geraspte kaas
  • 680 g passata rustica (gezeefde tomaten met basilicum)
  • 2 el olijfolie
  • 8 dl water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 el gedroogde oregano
  • zwarte peper
  • zout

Instructies
 

  • Snij de courgette in blokjes. Snij de champignons in 4 of 6, afhankelijk van de grootte.
  • Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de courgette en de champignons 5 min. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de pasta toe en overgiet met de passata. Verkruimel er het bouillonblokje over en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 18 min. sudderen. Kruid met de oregano.
  • Voeg de laatste 10 min. de diepgevroren paprikareepjes en erwten toe.
  • Meng er net voor het serveren 3/4 van de geraspte kaas onder.
  • Schep op de borden en serveer met de rest van de geraspte kaas
Trefwoord pasta