Gegratineerde ovenschotel met zoete aardappel en wortel
Ingrediënten
- 600 g wortel (in stukjes)
- 600 g zoete aardappel (in stukjes)
- 2 gele paprika (in stukjes)
- 2 prei (in halve ringen)
- 2 rode ui (fijngesneden)
- 500 g gehakt
- 150 g geraspte kaas
- 1 scheutje melk
- 1 snuifje kurkuma
- 1 snuifje currypoeder
- 2 teentjes look
- peper en zout
Instructies
- Stoom de wortelen en zoete aardappelen gaar.
- Verwarm de oven voor op 200 °C met de grillstand aan.
- Prak met een scheutje olijfolie tot puree en voeg de melk toe. Kruid met het kerriepoeder, de kurkuma, peper en een snuifje zout.
- Stoof de ui, knoflook en paprika aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg vervolgens de prei toe.
- Maak laagjes in een ovenschaal, bestrooi met de gratinkaas en zet 15 minuten onder de voorverwarmde grill.