Gegratineerde ovenschotel met zoete aardappel en wortel

Gegratineerde ovenschotel met zoete aardappel en wortel

Annick Lichtert
Gang Main Course
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 g wortel (in stukjes)
  • 600 g zoete aardappel (in stukjes)
  • 2 gele paprika (in stukjes)
  • 2 prei (in halve ringen)
  • 2 rode ui (fijngesneden)
  • 500 g gehakt
  • 150 g geraspte kaas
  • 1 scheutje melk
  • 1 snuifje kurkuma
  • 1 snuifje currypoeder
  • 2 teentjes look
  • peper en zout

Instructies
 

  • Stoom de wortelen en zoete aardappelen gaar.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C met de grillstand aan.
  • Prak met een scheutje olijfolie tot puree en voeg de melk toe. Kruid met het kerriepoeder, de kurkuma, peper en een snuifje zout.
  • Stoof de ui, knoflook en paprika aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg vervolgens de prei toe.
  • Maak laagjes in een ovenschaal, bestrooi met de gratinkaas en zet 15 minuten onder de voorverwarmde grill.
Trefwoord gehakt, ovenschotel, wortelen, zoete aardappel