Chili con carne
Ingrediënten
- 400 g rundsgehakt
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode paprika
- 400 g tomatenblokjes (uit blik)
- 400 g rode bonen (uit blik)
- olijfolie
- chilipoeder
- peper
- zout
Instructies
- Snipper de uien en de knoflook. Snij de paprika in blokjes.
- Bak het gehakt rul in 2 el olijfolie. Voeg er na 10 minuten de ui en knoflook, de paprikablokjes en de tomatenblokjes aan toe, en chilipoeder naar smaak.
- Voeg 3 dl water toe, breng aan de kook en laat 2 uur zachtjes sudderen.
- Laat de bonen uitlekken en doe ze bij de saus. Laat nog 10 minuten op een zacht vuurtje doorwarmen. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de chili met rijst, maïs en taco’s.