Zuiderse pastaschotel met pitavlees
Ingrediënten
- 500 g pitavlees
- 600 g ratatouille diepvries
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 g Griekse pasta risoni
- 325 g kerstomatensalsa
- 2 el olijfolie
- peper
- zout
Instructies
Voorbereiding: 5 minuten
- Snipper de ui en de knoflook fijn.
Bereiding: 25 minuten
- Kook de risoni gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Verhit intussen 1 el olijfolie in een kookpot en bak de ui en de knoflook glazig. Voeg de diepgevroren ratatouille toe en laat 6 minuten stoven. Roer regelmatig om en kruid met peper en zout. Giet er de kerstomatensalsa over en laat nog 10 minuten sudderen.
- Verhit 1 el olijfolie in een braadpan en bak het pitavlees 6 minuten. Kruid met peper.
Afwerking
- Meng de groenten en het vlees onder de pasta.
Notities
Voedingswaarde per persoon:
- 808 kcal
- 36 g eiwitten
- 87,1 g koolhydraten
- waarvan 15,6 g suikers
- 34,1 g vetten
- waarvan 2,2 g verzadigde vetten
- 8 g vezels
- 1,5 g zout