Honing Limoen/Citroen Huli Huli Kip

Honing Limoen/Citroen Huli Huli Kip, Hawaaiiaanse kip van het grillspit

Honing Limoen/Citroen Huli Huli Kip

Tony
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten

Ingrediënten
  

  • 1 st kip
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje tijm
  • 1 sesamolie
  • 30 ml honing
  • 30 ml sojasaus
  • 30 ml limoensap of 120ml citroensap
  • 1 el basterdsuiker
  • 1/2 el Thaise chilisaus
  • peper en zout

Instructies
 

  • Maak je BBQ klaar voor indirect grillen op 150 a 175 °C
  • Verwijder eventueel vet aan de binnenkant van de kip en bestrooi de binnenkant met zout en peper.
  • Maak het vel van de kip los bij de hals en ga van daaruit verder richting de dijen.
  • Stop ongeveer de helft van de dungesneden plakjes knoflook onder de huid, verdeelt over de dijen en de borst. Doe het zelfde met 6 takjes tijm.
  • Stop de rest van de knoflookschijfjes en 6 takjes tijm in de holte van de kip.
  • Bind de kip op en rijg hem aan het spit, smeer in met de sesamolie.
  • Plaats de kip in de barbecue, plaats een bakje onder de kip, voeg eventueel wat rookhout toe en sluit de deksel
  • Meng de honing, chilisaus, sojasaus, limoensap, suiker, versgemalen peper en een gekneusd teentje knoflook in een steelpan
  • Breng het geheel aan de kook, en laat het ongeveer 5 min doorkoken tot het ingedikt is. Plaats dan van het vuur.
  • Controleer na ongeveer 50min de kip, indien bijna of reeds goudbruin, verhoog je de temperatuur tot 200°C en smeer je de kip in met de glaze.
  • Laat de kip nog een 10-tal minuten garen.
  • De kip is gaar bij een kern temperatuur van 75°C