Maak je BBQ klaar voor indirect grillen op 150 a 175 °C
Verwijder eventueel vet aan de binnenkant van de kip en bestrooi de binnenkant met zout en peper.
Maak het vel van de kip los bij de hals en ga van daaruit verder richting de dijen.
Stop ongeveer de helft van de dungesneden plakjes knoflook onder de huid, verdeelt over de dijen en de borst. Doe het zelfde met 6 takjes tijm.
Stop de rest van de knoflookschijfjes en 6 takjes tijm in de holte van de kip.
Bind de kip op en rijg hem aan het spit, smeer in met de sesamolie.
Plaats de kip in de barbecue, plaats een bakje onder de kip, voeg eventueel wat rookhout toe en sluit de deksel
Meng de honing, chilisaus, sojasaus, limoensap, suiker, versgemalen peper en een gekneusd teentje knoflook in een steelpan
Breng het geheel aan de kook, en laat het ongeveer 5 min doorkoken tot het ingedikt is. Plaats dan van het vuur.
Controleer na ongeveer 50min de kip, indien bijna of reeds goudbruin, verhoog je de temperatuur tot 200°C en smeer je de kip in met de glaze.
Laat de kip nog een 10-tal minuten garen.
De kip is gaar bij een kern temperatuur van 75°C