Peterseliegehaktballetjes met frietjes van pastinaak
Ingrediënten
- 400 g kalfsgehakt of rundsgehakt
- 2 rode uien fijngesnipperd
- 4 teentjes knoflook
- olijfolie
- 2 handvol peterselie fijngehakt
- zwarte peper
- snuifje zeezout
- 4 wortelen in kleine stukjes
- 1200 g tomatenblokjes vers of uit blik
- 2 el tomatenpuree
- Provençaalse kruiden
- 4 pastinaken geschild en in frietjes
- gedroogde tijm
- basilicum
Instructies
- Doe het gehakt, de helft van de ui, een teentje knoflook en de peterselie in een mengkom. Kneed goed. Kruid met peper en zout. Rol balletjes en bak ze kort in olijfolie aan iedere kant tot ze rondom bruin zien.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Stoof de resterende knoflook, de rest van de ui en de worteltjes aan in olijfolie. Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en wat Provençaalse kruiden toe. Doe de tomatensaus en een scheutje water bij de balletjes. Laat 15 à 20 minuten zacht koken onder deksel. Haal het deksel van de pot en laat nog 5 à 10 minuten verder sudderen.
- Leg de pastinaakfrietjes op een bakplaat met wat olijfolie en tijm. Meng goed met de handen, bak zo’n 30 minuten bovenaan in de voorverwarmde oven. Roer geregeld om zodat de frietjes niet aanbakken.