Zoeteaardappelwedges met paprikamayonaise
Ingrediënten
- 1,5 kg zoete aardappelen
- 4 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 tl currypoeder
- 1 el rozemarijn gedroogd
- 2 tl zoet paprikapoeder
- zeezout
- 1 tl cayennepeper
- 1 teentje look
- 400 g mayonaise
Instructies
- Spoel de aardappelen en snij ze in partjes. De schil kan je eraan laten, want die geeft extra smaak. Meng de olijfolie met het citroensap, het currypoeder, de rozemarijn, het zoete paprikapoeder, het zeezout en de cayennepeper. Hussel de zoete aardappelpartjes door elkaar met de kruidenolie.
- Leg de aardappelwedges op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 40 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
- Pel de knoflook en snipper fijn. Breng de mayonaise op smaak met de knoflook, zout en flink wat paprikapoeder.
- Serveer de zoete aardappelpartjes met de paprikamayonaise.
Notities
Je kan de wedges ook frituren: bak ze drie minuten voor, laat ze even uitlekken en bak ze dan nog zo'n vijf minuten tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Laat de aardappelpartjes even uitlekken op keukenpapier.