Zalmpasteitjes

Zalmpasteitjes

Elke
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 8 pasteitjes totaal gewicht +- 200 g
  • 400 g zalmfilet
  • 300 g soepgroenten julienne handig: neem voorgesneden en verpakte soepgroenten
  • 1 zakje vissaus voor 2,5 dl saus
  • 20 g vetstof
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit de vetstof en stoof hierin de soepgroenten 15 min.
  • Pocheer de ontdooide zalm 2 min in kokend water. Laat de gekookte zalm goed uitlekken.
  • Maak de vissaus volgens de instructies op de verpakking.
  • Vermeng de soepgroenten met de vissaus en stukken zalm. Breng verder op smaak met peper en zout.
  • Zet de lege pasteitjes 10 min in de oven.
  • Vul de pasteitjes met de zalmragout en schik de overige ragout rond de pasteitjes.

Notities

Serveertip: frieten, kroketten of pommes duchesses passen perfect bij de zalmpasteitjes.