Zalmpasteitjes
Ingrediënten
- 8 pasteitjes totaal gewicht +- 200 g
- 400 g zalmfilet
- 300 g soepgroenten julienne handig: neem voorgesneden en verpakte soepgroenten
- 1 zakje vissaus voor 2,5 dl saus
- 20 g vetstof
- peper
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit de vetstof en stoof hierin de soepgroenten 15 min.
- Pocheer de ontdooide zalm 2 min in kokend water. Laat de gekookte zalm goed uitlekken.
- Maak de vissaus volgens de instructies op de verpakking.
- Vermeng de soepgroenten met de vissaus en stukken zalm. Breng verder op smaak met peper en zout.
- Zet de lege pasteitjes 10 min in de oven.
- Vul de pasteitjes met de zalmragout en schik de overige ragout rond de pasteitjes.
Notities
Serveertip: frieten, kroketten of pommes duchesses passen perfect bij de zalmpasteitjes.