Wilde rijst met zoete aardappelen en bospaddenstoelen
Ingrediënten
- 200 g wilde rijst
- 1 zakje zoete aardappelen So Fresh
- olijfolie
- 2 sjalotten fijngesnipperd
- 150 g bospaddenstoelen
- 3 el salie vers, gesnipperd
- 100 g hazelnoten ongezouten
- 60 g parmezaan geraspt
- zout
- peper
Instructies
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de blokjes zoete aardappel. Verhit een scheutje olijfolie en fruit de sjalotten met de bospaddenstoelen. Kruid met peper en zout.
- Meng de zoete aardappelen, de paddenstoelen, de salie en de hazelnoten onder de rijst.
- Schik op de borden, giet er een scheutje olijfolie over en bestrooi met geraspte Parmezaan
Notities
Per portie:
- 505 kcal
- 26,8 g vet
- 47 g koolhydraten
- waarvan 4 g suikers
- 5,6 g vezels
- 16,2 g eiwitten