Wilde rijst met zoete aardappelen en bospaddenstoelen

Wilde rijst met zoete aardappelen en bospaddenstoelen

Elke
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 g wilde rijst
  • 1 zakje zoete aardappelen So Fresh
  • olijfolie
  • 2 sjalotten fijngesnipperd
  • 150 g bospaddenstoelen
  • 3 el salie vers, gesnipperd
  • 100 g hazelnoten ongezouten
  • 60 g parmezaan geraspt
  • zout
  • peper

Instructies
 

  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Kook de blokjes zoete aardappel. Verhit een scheutje olijfolie en fruit de sjalotten met de bospaddenstoelen. Kruid met peper en zout.
  • Meng de zoete aardappelen, de paddenstoelen, de salie en de hazelnoten onder de rijst.
  • Schik op de borden, giet er een scheutje olijfolie over en bestrooi met geraspte Parmezaan

Notities

Per portie:
  • 505 kcal
  • 26,8 g vet
  • 47 g koolhydraten
    • waarvan 4 g suikers
  • 5,6 g vezels
  • 16,2 g eiwitten