Fougasse
Ingrediënten
- 2 vellen pizzadeeg uitgerold
- 300 g mediterrane groentemix
- 100 g hamreepjes gekookt
- 150 g verse kaas met fijne kruiden type Boursin, of romige blauwe kaas (vb Cambozola)
- 5 el emmentaler geraspt
- 1 ei
- 1 el olijfolie
- Provençaalse kruiden
- peper
- zout
Instructies
- Schep de groenten over elke helft van het pizzadeeg tot op 2 cm van de rand.
- Verdeel er de stukjes kruidenkaas of blauwe kaas over en breng op smaak met Provençaalse kruiden.
- Bestrooi met geraspte emmentaler.
- Vouw het pizzadeeg dubbel. bevochtig de randen met een beetje water en druk goed aan. Maak met een mes een paar inkepingen in het deeg (± 7 cm lang).
- Klop het ei los met de olijfolie en bestrijk er het deeg mee.
- Bak de fougasse 20 à 25 min. in de op 200 °C voorverwarmde oven.
Notities
Tip:
- U kan ook een andere vulling voor uw fougasse gebruiken. Gebruik bv. andere groenten, vervang de ham door spek of kip, of voeg kruiden toe.