Varkensstoofpotje met knolselder en butternutpompoen

Varkensstoofpotje met knolselder en butternutpompoen

Elke
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g varkensstoofvlees
  • 300 g knolselder in blokjes
  • 500 g butternutpompoen vruchtvlees
  • 1 plantje peterselie platte
  • 5 takjes tijm vers
  • 600 g krielaardappelen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el bloem
  • 33 cl Floreffe Blond op kamertemperatuur
  • 2 dl groentenbouillon half blokje opgelost in 3 dl heet water
  • 1 blaadje laurier
  • 1 kl rozemarijn
  • 3 el olijfolie
  • zwarte peper
  • zout
  • paprikapoeder

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snij het vruchtvlees van de butternutpompoen in blokjes van 1,5 cm.
  • Snij de ongeschilde krielaardappelen in twee.
  • Snipper de uien en de knoflook fijn.
  • Hak de peterselie grof.
  • Dep het stoofvlees droog.

Bereiding

  • Verhit twee eetlepels olijfolie in een stoofpot en bak het stoofvlees aan alle kanten bruin. Schep uit de stoofpot.
  • Verhit een eetlepel olijfolie in de stoofpot en stoof de fijngesnipperde ui en knoflook glazig.
  • Voeg je stoofvlees opnieuw toe en bestrooi met de bloem.
  • Voeg de pompoenblokjes en de krielaardappelen toe. Giet er het bier en de bouillon voorzichtig langs de rand van de stoofpot bij.
  • Voeg de takjes tijm, het laurierblaadje, het paprikapoeder en de rozemarijn toe. Dek stoofpot af, breng aan de kook en laat 1 uur stoven op een zacht vuur.
  • Voeg 20 minuten voor het einde van de gaartijd de diepgevroren knolselderblokjes toe.
  • Kruid op het einde met zwarte peper en zout en werk af met grofgehakte peterselie.

Notities

Voedingswaarde:
  • 486 kcal
  • 42,3 g kh
  • 33,9 g eiwit
  • 16g vet