Varkensstoofpotje met knolselder en butternutpompoen
Ingrediënten
- 500 g varkensstoofvlees
- 300 g knolselder in blokjes
- 500 g butternutpompoen vruchtvlees
- 1 plantje peterselie platte
- 5 takjes tijm vers
- 600 g krielaardappelen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 el bloem
- 33 cl Floreffe Blond op kamertemperatuur
- 2 dl groentenbouillon half blokje opgelost in 3 dl heet water
- 1 blaadje laurier
- 1 kl rozemarijn
- 3 el olijfolie
- zwarte peper
- zout
- paprikapoeder
Instructies
Voorbereiding
- Snij het vruchtvlees van de butternutpompoen in blokjes van 1,5 cm.
- Snij de ongeschilde krielaardappelen in twee.
- Snipper de uien en de knoflook fijn.
- Hak de peterselie grof.
- Dep het stoofvlees droog.
Bereiding
- Verhit twee eetlepels olijfolie in een stoofpot en bak het stoofvlees aan alle kanten bruin. Schep uit de stoofpot.
- Verhit een eetlepel olijfolie in de stoofpot en stoof de fijngesnipperde ui en knoflook glazig.
- Voeg je stoofvlees opnieuw toe en bestrooi met de bloem.
- Voeg de pompoenblokjes en de krielaardappelen toe. Giet er het bier en de bouillon voorzichtig langs de rand van de stoofpot bij.
- Voeg de takjes tijm, het laurierblaadje, het paprikapoeder en de rozemarijn toe. Dek stoofpot af, breng aan de kook en laat 1 uur stoven op een zacht vuur.
- Voeg 20 minuten voor het einde van de gaartijd de diepgevroren knolselderblokjes toe.
- Kruid op het einde met zwarte peper en zout en werk af met grofgehakte peterselie.
Notities
Voedingswaarde:
- 486 kcal
- 42,3 g kh
- 33,9 g eiwit
- 16g vet