Kippenreepjes met roerbakmie en currysaus
Ingrediënten
- 500 g kipfilet
- 2 stronken broccoli
- noedels
- 400 g currysaus
- 1 dl room
- 2 el oosterse bakolie
- peper
- zout
Instructies
Voorbereiding
- Snij de broccoli in kleine roosjes.
- Snij de kipfilets in reepjes van ongeveer 2 cm lang.
Bereiding
- Breng 1,5 L water aan de kook en voeg de eiermie toe. Neem de kookpan van het vuur en zet 4 minuten opzij. Maak de noedels los met een vork. Giet af en spoel onder koud water. Laat de noedels uitlekken en knip ze in kortere stukken. Roer er 1 eetlepel bakolie onder en zet opzij.
- Verhit 1 eetlepel bakolie in de wok. Roerbak de reepjes kip gedurende 3 minuten. Kruid met peper en zout.
- Voeg de broccoliroosjes toe en roerbak gedurende 8 minuten. Voeg de currysaus, de room en de eiermie toe en laat het geheel goed doorwarmen.
- Dien onmiddellijk op.
Notities
Tip: u kan de room gerust vervangen door 1 dl water.