Trifle met bosvruchten
Ingrediënten
- 200 g bosvruchten diepvries
- 2 el honing vloeibare
- 0,5 sinaasappel enkel het sap
- 12 madeirakoekjes
- 25 cl crème anglaise
- 1 dl room
- 2 el chocolade (pure of melkchocolade, geraspt)
Instructies
Voorbereiding
- Doe de diepgevroren bosvruchten in een kom met het sinaasappelsap en 2 eetl. vloeibare honing. Schep voorzichtig door elkaar. Laat ontdooien.
Bereiding
- Neem 4 hoge en vrij brede fluitglazen. Verkruimel in elk glas 3 maderakoekjes.
- Verdeel er gelijke porties bosvruchten met het vrijgekomen sap over.
- Klop de slagroom stijf en schep er voorzichtig de crème anglaise onder.
- Verdeel de room over de 4 glazen en zet koel weg.
Afwerking
- Versier net voor het opdienen met wat geraspte chocolade.
Notities
Voedingswaarde per persoon:
- Energie: 317 kcal
- Koolhydraten: 43,8 g
- Eiwitten: 5,8 g
- Vetten: 13,2 g