Trifle met bosvruchten

Trifle met bosvruchten

Elke
Voorbereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 200 g bosvruchten diepvries
  • 2 el honing vloeibare
  • 0,5 sinaasappel enkel het sap
  • 12 madeirakoekjes
  • 25 cl crème anglaise
  • 1 dl room
  • 2 el chocolade (pure of melkchocolade, geraspt)

Instructies
 

Voorbereiding

  • Doe de diepgevroren bosvruchten in een kom met het sinaasappelsap en 2 eetl. vloeibare honing. Schep voorzichtig door elkaar. Laat ontdooien.

Bereiding

  • Neem 4 hoge en vrij brede fluitglazen. Verkruimel in elk glas 3 maderakoekjes.
  • Verdeel er gelijke porties bosvruchten met het vrijgekomen sap over.
  • Klop de slagroom stijf en schep er voorzichtig de crème anglaise onder.
  • Verdeel de room over de 4 glazen en zet koel weg.

Afwerking

  • Versier net voor het opdienen met wat geraspte chocolade.

Notities

Voedingswaarde per persoon:
  • Energie: 317 kcal
  • Koolhydraten: 43,8 g
  • Eiwitten: 5,8 g
  • Vetten: 13,2 g