Cannelloni ricotta & spinaci in tomatensaus
Ingrediënten
- 800 g spinazie vers
- 500 g ricotta
- 150 g mozzarella geraspt
- 16 cannelloni
- 690 g passata rustica
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 el olijfolie
- peper
- zout
Instructies
Voorbereiding
- Stoof de spinazie in een kookpot zonder vetstof, tot de blaadjes een beetje geslonken zijn. Laat goed uitlekken.
- Snipper intussen de ui en het knoflook fijn.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
- Hak de uitgelekte spinazie grof en meng er de ui, het knoflook en de ricotta onder. Kruid rijkelijk met peper en zout.
- Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie en verdeel een beetje passata over de bodem.
- Vul de cannelloni met de spinaziemengeling en leg ze in de ovenschaal. Overgiet met de rest van de passata tot alle cannelloni bedekt zijn. Bestrooi met de mozzarella en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.
Notities
Voedingswaarde per persoon:
Tip: Gebruik lasagnevellen in plaats van cannelloni. Kook ze even voor, bestrijk met de vulling en rol op. Als het snel moet gaan, kan u ook gewoon een lasagne maken.
- Energie: 577 kcal
- Koolhydraten: 46.8 g
- Eiwitten: 34.2 g
-
Vetten: 27.6 g