Cannelloni ricotta & spinaci in tomatensaus

Cannelloni ricotta & spinaci in tomatensaus

Elke
Voorbereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 800 g spinazie vers
  • 500 g ricotta
  • 150 g mozzarella geraspt
  • 16 cannelloni
  • 690 g passata rustica
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

Voorbereiding

  • Stoof de spinazie in een kookpot zonder vetstof, tot de blaadjes een beetje geslonken zijn. Laat goed uitlekken.
  • Snipper intussen de ui en het knoflook fijn.

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde ui en het knoflook glazig.
  • Hak de uitgelekte spinazie grof en meng er de ui, het knoflook en de ricotta onder. Kruid rijkelijk met peper en zout.
  • Bestrijk een ovenschaal met 1 eetl. olijfolie en verdeel een beetje passata over de bodem.
  • Vul de cannelloni met de spinaziemengeling en leg ze in de ovenschaal. Overgiet met de rest van de passata tot alle cannelloni bedekt zijn. Bestrooi met de mozzarella en zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

Notities

Voedingswaarde per persoon:
  • Energie: 577 kcal
  • Koolhydraten: 46.8 g
  • Eiwitten: 34.2 g
  • Vetten: 27.6 g
Tip: Gebruik lasagnevellen in plaats van cannelloni. Kook ze even voor, bestrijk met de vulling en rol op. Als het snel moet gaan, kan u ook gewoon een lasagne maken.