Tournedos met pompoenpuree

Tournedos met pompoenpuree

Tony
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks Tournedos
  • 1 kg Vruchtvlees van pompoen of diepvries blokjes
  • 1 kg aardappelen
  • 1 bokaal kaasblokjes in olie
  • 1 el olijfolie
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • Provençaalse kruiden
  • peper
  • nootmuskaat

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snij in stukken.
  • Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes
  • Breng 1 a 1,5 L water aan de kook met de bouillonblokjes
  • Voeg de aardappelen toe en verse pompoenblokjes. Indien uit de diepvries, de pompoen blokjes nadat de aardappelen 10 min koken toevoegen.
  • Verhit ondertussen de el olijfolie op een heet vuur. Schroei beide kanten van de tournedos toe, en gaar dan verder op een lager vuur. Kruid naar smaak met de Provençaalse kruiden.
  • Giet de aardappelen en pompoenblokjes af en pureer met 3 eetlepels van de kruidenolie uit de bokaal. Kruid met nootmuskaat en peper naar smaak. Meng na het pureren de kaasblokjes met de puree.