Tournedos met pompoenpuree
Ingrediënten
- 4 stuks Tournedos
- 1 kg Vruchtvlees van pompoen of diepvries blokjes
- 1 kg aardappelen
- 1 bokaal kaasblokjes in olie
- 1 el olijfolie
- 2 blokjes kippenbouillon
- Provençaalse kruiden
- peper
- nootmuskaat
Instructies
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes
- Breng 1 a 1,5 L water aan de kook met de bouillonblokjes
- Voeg de aardappelen toe en verse pompoenblokjes. Indien uit de diepvries, de pompoen blokjes nadat de aardappelen 10 min koken toevoegen.
- Verhit ondertussen de el olijfolie op een heet vuur. Schroei beide kanten van de tournedos toe, en gaar dan verder op een lager vuur. Kruid naar smaak met de Provençaalse kruiden.
- Giet de aardappelen en pompoenblokjes af en pureer met 3 eetlepels van de kruidenolie uit de bokaal. Kruid met nootmuskaat en peper naar smaak. Meng na het pureren de kaasblokjes met de puree.