Chocoladepudding
Ingrediënten
- 75 g basterdsuiker
- 3 el cacaopoeder
- 3 tl maïzena
- 400 ml melk Voor een vollere smaak 300ml melk en 100ml room
- 1 ei
- 1/2 tl vanille-extract
- 40 g fijngehakte pure chocolade
Instructies
- De start
- Meng de suiker, cacao en maïzena en klop er de melk door tot het een glad geheel vormt.
- Verwarm de multi-cooker op Kook/Stoom stand en roer voordurend op matige snelheid met de roertoren tot het mengsel kookt. Laat 1 minuut al roerend koken.
- Klop het ei los in 120ml warme melk.
- Giet het eimengsel in de multi-cooker met een constante, dunne straal roer voordurend op matige snelheid. Kook en roer 3 minuten of tot de pudding dik en romig is.
- Zet de temperatuur uit en roer de vanille en chocolade erdoor. Roer licht tot de chocolade smelt. Schep in schaaltjes en laat afkoelen.
Notities
Mokkapudding: Voeg 1 to 1,5 tl oploskoffiekorrels toe aan het suikermengsel in stap 1.