Ovenschotel met sperziebonen
OMNOMNOMNOMNOM
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 300 g gehakt runder of half-om-half
- gehaktkruiden
- 1 theelepel sambal
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 bakje champignons in kwarten
- 400 g sperziebonen
- 450 g aardappelen voorgekookt, in schijven
- 2 eieren
- 100 ml slagroom
- peper
- zout
Instructies
- Verhit een eetlepel olie in een wok. Bak hierin de knoflook even kort aan. Voeg dan het gehakt toe, de gehaktkruiden en de sambal en bak het gehakt rul en bruin. Voeg halverwege de gesneden ui en champignons toe en bak even mee.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze kort in ruim kokend water voor (ongeveer 5 minuten). Ze moeten nog niet helemaal gaar zijn.
- Gebruik een zakje voorgekookte aardappelschijfjes, of kook ongekookte aardappel, in schijfjes gesneden, kort voor (ongeveer 10 minuten).
- Verwarm de oven voor op 180 graden C. Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met zout en (flink wat) peper.
- Vet een grote ovenschaal in en verdeel het gehaktmengsel over de bodem. Verdeel vervolgens de voorgekookte sperziebonen over het gehakt en als laatste de aardappelschijfjes. Schenk het ei-slagroommengsel gelijkmatig over de hele schotel.
- Zet de ovenschotel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Spekjes en geraspte kaas bij doen!