Tartiflette raclette
Ingrediënten
- 1.5 kg aardappelen
- 300 g spekblokjes gerookt
- 2 teentjes look
- 15 cl room
- 400 g raclettekaas Pochat reblochon de Savoie
- peterselie gehakt
- 2 uien
Instructies
- Kook de aardappelen beetgaar. Laat uitlekken en snij in plakjes.
- Pel de ui en snij in halve ringen. Bak ze samen met de spekblokjes in vetstof en kruid met versgemalen peper.
- Vet een ovenschaal in en wrijf ze in met de teentjes look. Vul ze afwisselend met lagen aardappelplakjes en lagen uien met spek.
- Kruid met peper en zout. Schenk er room over.
- Dek af met plakjes raclettekaas. Plaats 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden C tot de kaas gesmolten is.
- Bestrooi met gehakte peterselie en serveer met een groene salade.