Tortellini met spek en groenten
Ingrediënten
- 600 g forestière-groenten of paysanne-groenten (diepvries, Ringis)
- 500 g tortellini met prosciutto
- 400 g spekblokjes gezouten
- 70 g tomatenpuree
- 1 el olijfolie
- 1 el Provençaalse kruiden
- kaas gemalen
- 5 stronken witlof
Instructies
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een pan en bak er het spek lichtjes in aan. Voeg de diepgevroren groenten en de Provençaalse kruiden toe en laat al roerende 4 minuten bakken. Roer er de tomatenpuree door en leng indien nodig aan met wat water.
- Breng 4 L water aan de kook en doe er de tortellini in. Laat gedurende 4 minuten koken. Giet af en laat uitlekken.
- Roer de tortellini door de saus. Leng indien nodig aan met wat water of room.
Afwerking
- Dien onmiddellijk op. Geef er gemalen kaas bij naar smaak.