Kipfilet met notencrumble en pompoenspaghetti
Ingrediënten
- 4 halve borstfilets van braadkip
- 1 spaghettipompoen
- 0.3 bosje peterselie vers
- 0.3 plantje bieslook vers
- 1 teentje knoflook
- 50 g parmezaan geraspt
- 1 dl room
- 1 el vetstof
- 50 g hazelnoten
- 5 el olijfolie
- 2 kl tijm gedroogd
- peper
- zout
Instructies
Voorbereiding: 10 minuten
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snij de pompoen in 2 en verwijder de pitten. Leg de pompoenhelften naast elkaar op een bakplaat en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de tijm, peper en zout. Bak 50 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verlaag de oventemperatuur naar 180 °C.
- Snipper intussen het knoflook, de peterselie en het bieslook fijn.
- Hak de hazelnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zak steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
- Meng het knoflook met de peterselie, de fijngehakte hazelnoten en de geraspte parmezaan.
- Dep de kippenborstfilets droog.
Bereiding: 30 minuten
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de kippenborstfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Vet een ovenschaal in met 1 eetl. olijfolie en leg er de gebakken kippenborstfilets in. Zet de braadpan even opzij. Verdeel de peterselie-notenmengeling over de kippenborstfilets en bak 15 à 20 min. in de hete oven.
- Schraap ondertussen met een vork het vruchtvlees uit de pompoenhelften (het vruchtvlees lijkt op lange spaghettislierten).
- Blus de braadpan van de kip met de room en schraap de braadresten los met een houten lepel. Giet de saus 5 min. voor het einde van de baktijd over de kippenborstfilets in de oven.
- Smelt de vetstof in een kookpot en stoof de pompoenslierten 2 à 3 min. Kruid met het fijngesnipperde bieslook, peper en zout.
Notities
Drankensuggestie: Barbãr Speciaalbier
Collection Bio - M. Chapoutier A.O.P. Côtes du Rhône