Snipper de sjalot en het knoflook fijn.
Snij de kastanjechampignons in 2 of 4 naargelang de dikte.
Schil de halve butternutpompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
Snij de paprika in blokjes van 1 cm en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de champignons 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en haal uit de kookpot.
Doe de spekblokjes, de sjalot en het knoflook in de kookpot van de champignons en bak 2 min.
Voeg de pompoenblokjes, de paprika en de rozemarijntakjes toe. Overgiet met de room en verkruimel er het halve bouillonblokje over. Roer goed en laat 10 à 15 min. sudderen.
Kook ondertussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Roer de champignons onder de groenten en laat nog even opwarmen. Verwijder de takjes rozemarijn.
Verdeel de tagliatelle over de borden en schep er de spekjes en groenten in roomsaus over.