Tajine met kippenballetjes, aardappel en couscousgroenten
Ingrediënten
- 500 g kippengehakt
- 500 g couscousgroenten (diepvries)
- 1 plantje platte peterselie
- 600 g aardappelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 800 g tomatenstukjes (blik)
- 2 el olijfolie
- 1 el ras el hanout
- zwarte peper (molen)
- zout
Instructies
- Snipper de ui, het knoflook en de peterselie fijn.
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Doe het kippengehakt in een mengkom en voeg de ras el hanout toe. Kruid met peper en meng er 1 eetl. olijfolie en 1/3 van de peterselie onder. Rol balletjes ter grootte van een pingpongballetje.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een tajine (of in een stoofpot met dikke bodem) en stoof de ui en het knoflook glazig. Doe er de tomatenstukjes bij en voeg 1/3 van de peterselie toe. Kruid met peper en zout.
- Voeg de balletjes en de aardappelen toe, dek af en laat 25 min. sudderen op een zacht vuur.
- Voeg de diepgevroren couscousgroenten toe en kruid met peper en zout. Meng goed onder elkaar en laat nog 15 min. sudderen.
- Bestrooi met de rest van de peterselie.