Schil de groenten en snij in schijfjes van gelijke dikte.
Snipper het knoflook fijn
Meng de room met de mascarpone.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Beboter een ovenschaal (1/2 eetl.) en leg er de groenteschijfjes in laagjes in. Zorg ervoor dat de zoete aardappelen in het midden liggen. Kruid elk laagje met nootmuskaat, peper en zout.
Bestrooi de groenten met het fijngesnipperde knoflook en overgiet met het mascarponemengsel.
Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een pan en bak het gebraad goudbruin aan alle kanten. Kruid met peper en zout. Leg het gebraad in een ovenschaal en verdeel er 1 eetl. boter in klontjes over.
Zet het vlees mee in de oven bij de groenten (tijd is afhankelijk van de dikte van het gebraad).
Snij het gebraad in gelijke sneetjes en verdeel ze over de borden. Bedruip het vlees met wat braadvocht. Serveer met de groentelasagne en bestrooi met de peterselie.