Speculaastaart met peer en amandelen

Speculaastaart met peer en amandelen

Tony
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Dessert
Keuken Belgisch

Equipment

  • oven

Ingrediënten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 blik peren
  • 175 g speculaas
  • 3 dl room
  • 2 eieren
  • 80 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 g amandelschilfers

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C (Intensief bakken)
  • Laat de peren goed uitlekken.
  • Leg het bladerdeeg op een pizzavorm.
  • Prik met het vork enkele gaatjes in het bladerdeeg.
  • Verkruimel de speculaas tot een fijn poeder en strooi over de bladerdeeg.
  • Verdeel de peren over de speculaas. Leg de bolle kant naar boven.
  • Meng de room, de eieren, de suiker en de vanillesuiker.
  • Giet het mengsel over de peren en speculaas.
  • Plaats de taart op de bakrooster op de onderste richel van de oven en stel in op 40min.
  • Haal de taart uit de oven.
  • Verander het programma op bovenwarmte en 200 °C
  • Strooi de amadelschilfers over de taart en laat de taart nog wat verder bakken op de bovenste richel voor 10min of tot de schilfers beginnen te kleuren.