Spaghetti met tonijn en kappertjes
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 ui gesneden
- 2 teentjes look gekneusd
- 1 el kappertjes
- 400 g tomaten gesneden
- 15 ml citroensap (1 eetlepel)
- 1 handje peterselie vers, fijngeknipt
- 0,5 afgestreken theelepel chilipepers gemalen en gedroogd
- 400 g tonijn op water, uitgelekt
- 500 g spaghetti
Instructies
- Verhit een grote braadpan met olie op laag vuur. Doe de uien en knoflook erbij en bak onder geregeld roeren tot de uien zacht worden.
- Roer de kappertjes, tomaten, citroensap en peterselie erdoor. Breng op smaak met de chilipepers.
- Laat een 3-tal minuten zachtjes koken om de saus in te dikken.
- Roer de tonijn erdoor en laat het goed doorwarmen.
- Kook ondertussen de pasta gaar en giet af.
- Schep de pasta door de saus en dien onmiddellijk op.
Notities
599 kcal per persoon