Spaghetti met pompoen en pancetta
Ingrediënten
- 800 g pompoen (geschild, zaden verwijderd)
- 2 teentjes knoflook
- 3 el olijfolie
- 400 g gepelde tomaten in blokjes
- 500 g passata
- 500 g spaghetti
- 600 g pancetta
- 8 blaadjes verse salie
- peper en zout
Instructies
- Snij het vruchtvlees van de pompoen in kleine blokjes. Leg ze in een schotel, dek af en kook ze in de microgolfoven gaar op 800 Watt gedurende 2 x 6 min. Roer halverwege de kooktijd om. Laat 2 min. rusten en daarna uitlekken in een vergiet.
- Fruit de geperste knoflookteentjes 2 min. in de olie in een grote steelpan op een heel zacht vuur. Voeg het blik tomaten toe en de passata, laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.
- Breng water aan de kook in een grote kookpot voor de spaghetti.
- Bak ondertussen de grofgehakte pancetta bruin in een antikleefpan zonder vetstof. Eerst op een zacht vuur, draai nadien het vuur hoger wanneer het vet begint te smelten.
- Doe de pompoenblokjes en de fijngesneden salie bij in de steelpan, laat nog 5 min. sudderen en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de spaghetti ("al dente" gekookt en uitgelekt) overgoten met de saus en bestrooid met de knapperige pancetta.
Notities
Kooktip: serveer de spaghetti eens met grofgeraspte pecorino.