Ovenschotel met pasta en kip
Ingrediënten
- 600 g kippenborstfilets
- 100 g gekookte hamblokjes
- 300 g erwten
- 500 g champignons
- 200 g kruidenkaas light
- 50 g geraspte kaas
- 2 el vetstof
- 400 g spirelli of andere pasta
- 50 g rozijnen
- 1.5 dl kippenbouillon (1/4 blokje opgelost in 1,5 dl heet water)
- 0.5 kl tijm gedroogd
- peper en zout
Instructies
Voorbereiding
- Ontdooi de kippenborstfilets oppervlakkig en dep goed droog.
- Snij de kip in blokjes van 3 cm.
- Kook de pasta gaar en laat de erwtjes meekoken.
- Snij de champignons in schijfjes.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Doe ondertussen 1 el vetstof in een braadpan en bak de stukjes kip aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
- Voeg de champignonschijfjes toe en kruid met de tijm. Bak 5 min. op een matig vuur.
- Schep de stukjes kip en de champignonschijfjes in een ovenschotel en verdeel er de hamblokjes over. Hou het braadvocht opzij voor de bereiding van de saus.
- Meng de kruidenkaas en de rest van de rozijnen met het braadvocht. Voeg wat kippenbouillon toe als de saus te dik is.
- Meng de pasta met erwten onder de stukjes kip in de schotel. Giet er de saus over en bestrooi met de geraspte kaas.
- Zet 15 min. in de oven onder de grill.
Notities
Voedingswaarde per persoon
- Energie: 814 kcal
- Koolhydraten: 88.3 g
- Eiwitten: 66 g
- Vetten: 21.8 g