Rijstschotel met pitavlees
Ingrediënten
- 800 g pitavlees
- 200 g extra fijne doperwten
- 2 st rode paprika
- 1 st ui
- 250 g rijst
- 150 g zoete maïs
- 3 el olijfolie
- peper
- zout
Instructies
- Snipper de ui fijn.
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 2 cm.
- Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Verhit intussen 2 el olijfolie in een pan en roerbak de pita gaar op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
- Verhit intussen 1 el olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min. Voeg de paprika toe en bak 5 min. Roer er de maïs en de diepgevroren erwten onder en laat nog 5 min. meebakken. Kruid met peper en zout.
- Roer de pita en de groenten onder de rijst en verdeel in kommen.