Rijstschotel met pitavlees

Rijstschotel met pitavlees

Tony
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdschotel
Porties 4 pers

Ingrediënten
  

  • 800 g pitavlees
  • 200 g extra fijne doperwten
  • 2 st rode paprika
  • 1 st ui
  • 250 g rijst
  • 150 g zoete maïs
  • 3 el olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Snipper de ui fijn.
  • Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van 2 cm.
  • Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  • Verhit intussen 2 el olijfolie in een pan en roerbak de pita gaar op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  • Verhit intussen 1 el olijfolie in een kookpot en bak de ui 1 min. Voeg de paprika toe en bak 5 min. Roer er de maïs en de diepgevroren erwten onder en laat nog 5 min. meebakken. Kruid met peper en zout.
  • Roer de pita en de groenten onder de rijst en verdeel in kommen.