Butternut-bulgur met spinazie en rozijnen
Ingrediënten
- 1 butternutpompoen
- 400 g verse spinazie
- 300 g bulgur
- 3 el pompoenpitten
- 150 g rozijnen
- 1 el donkerbruine suiker
- 5 dl groentebouillon
- 2 el olijfolie
- 1/2 kl komijnpoeder
- 1/2 kl korianderpoeder
- peper
- zout
Instructies
- Schil de butternutpompoen en verwijder de draden en de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
- Hak de spinazie grof
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier en meng er de lijfolie, de bruine suiker, het paprikapoeder, het komijnpoeder, het korianderpoeder, peper en zout onder. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Doe ondertussen de bulgur in een mengkom en overgiet met de hete groentebouillon. Dek af en laat 10 à 15 min. zwellen. Roer los met een vork en kruid met peper en zout.
- Meng de pompoen, de spinazie en de rozijnen onder de bulgur. Bestrooi met de pompoenpitten.
Notities
Je kan de bulgar ook vervangen door pitta vlees.