Quiche met zalm, dille en gruyère

Quiche met zalm, dille en gruyère

Elke
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • kruimeldeeg
  • 250 g zalm in reepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 eieren
  • 100 g gruyère geraspt
  • 3 dl room
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 3 el dille
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij de zalm in reepjes.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook. Vermeng ze met de zalm.
  • Rol het deeg uit en verdeel over de vormpjes. Druk wat aan. Prik er met een vork enkele gaatjes in. Bak de quiches 10 minuten voor.
  • Klop ondertussen de eieren los met de gruyère en de room. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
  • Verdeel de zalm over de vormpjes. Schenk er het eimengsel over en bestrooi met dille.
  • Zet de quiches 25 minuten in de oven.
  • Serveer met bijvoorbeeld prei.