Quiche met zalm, dille en gruyère
Ingrediënten
- kruimeldeeg
- 250 g zalm in reepjes
- 1 ui gesnipperd
- 4 eieren
- 100 g gruyère geraspt
- 3 dl room
- 2 teentjes knoflook gesnipperd
- 3 el dille
- peper
- zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snij de zalm in reepjes.
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Vermeng ze met de zalm.
- Rol het deeg uit en verdeel over de vormpjes. Druk wat aan. Prik er met een vork enkele gaatjes in. Bak de quiches 10 minuten voor.
- Klop ondertussen de eieren los met de gruyère en de room. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
- Verdeel de zalm over de vormpjes. Schenk er het eimengsel over en bestrooi met dille.
- Zet de quiches 25 minuten in de oven.
- Serveer met bijvoorbeeld prei.