Quiche met groene groenten, zalm en kruidenkaas

Quiche met groene groenten, zalm en kruidenkaas

Elke
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdschotel, Voorgerecht
Porties 4 personen
calorieën 581 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 Atlantische zalmfilet
  • 200 g edamamebonen
  • 1 courgette
  • 3 lente-uitjes
  • 5 eidooiers
  • 1 dl melk
  • 150 g kruidenkaas
  • 1 rol bladerdeeg
  • zwarte peper

Instructies
 

  • Snij de zalmfilet in blokjes van 2 cm
  • Leg de diepgevroren edamamebonen 5 min. in een kom met heet water. Spoel onder koud water en haal de bonen uit de peulen
  • Verwarm de oven voor op 180 °C
  • Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork
  • Klop de eieren los samen met de melk. Kruid met peper en klop er de kruidenkaas onder
  • Snipper de lente-uitjes fijn. Maak met een dunschiller linten van de courgette en rol ze op
  • Verdeel de zalm, de lente-uitjes en de edamamebonen over het bladerdeeg. Kruid met peper en giet er het eimengsel over
  • Verdeel de courgetterolletjes rechtopstaand over de quiche. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven
Trefwoord bladerdeeg, courgette, ei, eieren, oven, quiche, zalm