Quiche met groene groenten, zalm en kruidenkaas
Ingrediënten
- 1 Atlantische zalmfilet
- 200 g edamamebonen
- 1 courgette
- 3 lente-uitjes
- 5 eidooiers
- 1 dl melk
- 150 g kruidenkaas
- 1 rol bladerdeeg
- zwarte peper
Instructies
- Snij de zalmfilet in blokjes van 2 cm
- Leg de diepgevroren edamamebonen 5 min. in een kom met heet water. Spoel onder koud water en haal de bonen uit de peulen
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork
- Klop de eieren los samen met de melk. Kruid met peper en klop er de kruidenkaas onder
- Snipper de lente-uitjes fijn. Maak met een dunschiller linten van de courgette en rol ze op
- Verdeel de zalm, de lente-uitjes en de edamamebonen over het bladerdeeg. Kruid met peper en giet er het eimengsel over
- Verdeel de courgetterolletjes rechtopstaand over de quiche. Zet 45 min. in de voorverwarmde oven