Vaak restjes over? Dan zijn quiches ideaal. Je kan er alles in kwijt, groenten, kaas, vis, vlees,…
Quiche met gegrilde groenten en geitenkaas
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 2 el tapenade van zongedroogde tomaten
- 1 courgette In repen gesneden
- 2 rode paprika's In repen gesneden
- 400 g kerstomaten
- 200 g verse geitenkaas
- 1 el gedroogde oregano
- peper en zout
Voor het roommengsel
- 100 g geraspte kaas
- 100 ml room
- 2 eidooiers
- 1 ei
Voor de afwerking
- 1 eigeel
- enkele blaadjes basilicum
Instructies
- Leg het bladerdeeg op een pizzavorm of springvorm
- Doorprik met een vork
- Bestrijk het deeg met de tomatentapenade
- Snij de courgette en rode paprika in lange grote stukken
- Verwarm de oven met de grill op hoogste stand
- Leg de courgette- en paprika repen op een bakplaat en plaats deze vlak onder de grillGrill ze ongeveer 12 minuten tot ze kleuren en laat dan afkoelen.
- Verdeel de kerstomaatjes, de gegrilde groenten en geitenkaas over het deeg
- Bestrooi met oregano, peper en zout
- Meng de kaas, de room, de eierdooiers en het ei tot een mooi glad mengsel en verdeel over de taart
- Strijk de randen in met het eigeel
- Plaats de pizzavorm of springvorm op een bakrooster onderaan de oven en bak op 185°C gedurende 35 minuten
- Serveer met enkele verse blaadjes basilicum