Kotelet en penne met bloemkool in waterkerscoulis
Ingrediënten
- 4 koteletten zonder been
- 1 bloemkool
- 1 bosje waterkers
- 2 eetlepels citroensap
- 4 takjes verse basilicum
- 1 teentje knoflook
- 400 g penne
- 4 eetlepels olijfolie
- peper
- zout
Instructies
Voorbereiding
- Pluk de blaadjes van de waterkers en mix samen met de basilicumblaadjes, 2 eetl. olijfolie, 2 eetl. water, het citroensap en het teentje knoflook tot een gladde saus.
- Snij de bloemkool in kleine roosjes.
Bereiding
- Kook de penne en de bloemkool 10 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
- Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de koteletten 5 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.
- Meng de waterkerscoulis onder de penne en de bloemkool.
Afwerking
- Snij de koteletten in schuine sneetjes en serveer met de pasta.
Notities
Tip
Baby eet mee
Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter
Bereiding (15 min.) 1 Snij 100 g bloemkool in kleine roosjes.
2 Kook 30 g penne samen met de bloemkool, 30 g kotelet en 1 takje verse peterselie 12 min. in water.
3 Giet af, meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en mix tot een gladde puree.
Door de ingredienten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw baby of peuter
Bereiding (15 min.) 1 Snij 100 g bloemkool in kleine roosjes.
2 Kook 30 g penne samen met de bloemkool, 30 g kotelet en 1 takje verse peterselie 12 min. in water.
3 Giet af, meng er 1 koffiel. plantaardige olie onder en mix tot een gladde puree.