Groentjes in laagjes. In een ovenschaal of apart in individuele torentjes, het kan allebei.
Groenten in laagjes met brie
Ingrediënten
- 750 g vastkokende aardappelen
- 200 g wortelen
- 1 st courgette
- enkele blaadjes rozemarijn fijngehakt
- handvol walnoten verbrijzeld
- 200 g geraspte kaas
- 1 punt brie
- handvol kerstomaten
- peper en zout
Instructies
- Snij de geschilde aardappelen, wortelen en courgette in schijfjes
- Verbrokkel de brie in kleine stukjes
- Leg de groentjes in een stoomovenpan met gaatjes, soort per soort plaats ze in de oven en stoom op 100 °C gedurende 5 minuten
- Leg de aardappelschijfjes onderaan in de ovenschaaltjes
- Leg daarop enkele wortelschijfjes
- Strooi wat rozemarijn op de worteltjes en kruid rijkelijk met peper en zout
- Bedek dit met courgetteschijfjes
- Strooi hierop een deel van de walnoten en de kaas
- Herhaal alle laagjes van stap 4 tot en met 8
- Bedek de schoteltjes met de brie, kerstomaatjes en nog wat geraspte kaas
- Plaats de schoteltjes in het midden van de oven en kies boven-onderwarmte, op 180 °C gedurende 30 minuten.