Prinsessenboontjes in hesp met kruidensaus

Prinsessenboontjes in hesp met kruidensaus

Annick Lichtert
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Main Course
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g fijne groene boontjes
  • 4 sneetjes gekookte ham
  • 1 potje kruidenkaas
  • 250 ml lichte room
  • Parmezaanse kaas
  • kervel
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snij het bovenste steeltje van de boontjes.
    Kook de boontjes 7 min al dente in kokend water.
    Spoel ze na het koken onmiddellijk onder koud water.
  • Meng de kruidenkaas met de room en breng aan de kook. Kruid met peper en zout.
  • Giet de saus in de ovenschotel.
  • Verdeel de boontjes over de 4 sneetjes ham en wikkel de boontjes in de ham.
  • Leg de hamrolletjes op de kruidensaus.
  • Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven en bak de hamrolletjes +/- 15 min.
  • Werk de hamrolletjes af met snippers Parmezaanse kaas en plukjes kervel.