Zoetzuur aardappelpannetje met gyros

Zoetzuur aardappelpannetje met gyros

Annick Lichtert
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Mediterranean
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 600 g gyros
  • 2 rode zoete puntpaprika’s
  • 1 komkommer
  • 0.25 ananassen
  • 1 plantje platte peterselie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g krielaardappelen
  • 275 g tzatziki
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies
 

  • Kook de krielaardappelen beetgaar
  • Schil de ananas en snij in stukken.
  • Snij de puntpaprika’s in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in fijne reepjes.
  • Snipper de platte peterselie fijn.
  • Snipper het knoflook en de ui fijn.
  • Schil de komkommer, snij in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij de komkommer in halvemaantjes.
  • Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de gyros 6 min. Kruid met peper en haal uit de pan.
  • Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de puntpaprika’s toe en bak 5 min.
  • Voeg de voorgekookte krieltjes toe en verwarm 5 min. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de ananas en de gyros toe en laat nog even bakken. Bestrooi met platte peterselie en voeg de komkommer toe.
  • Serveer met de tzatziki.