Kook de krielaardappelen beetgaar
Schil de ananas en snij in stukken.
Snij de puntpaprika’s in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in fijne reepjes.
Snipper de platte peterselie fijn.
Snipper het knoflook en de ui fijn.
Schil de komkommer, snij in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij de komkommer in halvemaantjes.
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de gyros 6 min. Kruid met peper en haal uit de pan.
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de puntpaprika’s toe en bak 5 min.
Voeg de voorgekookte krieltjes toe en verwarm 5 min. Kruid met peper en zout.
Voeg de ananas en de gyros toe en laat nog even bakken. Bestrooi met platte peterselie en voeg de komkommer toe.
Serveer met de tzatziki.