Pizza met courgette, feta en ansjovis
Ingrediënten
- 3 teentjes knoflook
- 1 blikje of bokaaltje ansjovis in eigen nat
- 1 citroen
- olijfolie
- 400 ml passata
- 4 porties kant-en-klaar pizzadeeg
- 1 courgette
- 1 pakje feta
- 1 handvol tijm vers
- peper
Instructies
- Plet de knoflook en 5 ansjovisfilets in de vijzel. Voeg het sap van 1/3 citroen en een scheutje olie toe. Meng tot een sausje en roer door de passata.
- Rol de pizza’s uit en verdeel er de tomatensaus over.
- Snij de courgette in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op de pizza, zodat ze het deeg helemaal bedekken.
- Verkruimel er de feta over.
- Wrijf de tijmblaadjes lichtjes tussen je vingers om het aroma vrij te maken en strooi ze dan over de pizza’s.
- Kruid met peper.
- Besprenkel met olijfolie en een paar druppels citroensap en bak 15 à 18 min in de voorverwarmde oven (200°C).
Notities
Per portie:
- 947 kcal
- 32,7 g vetten
- 126,6 g koolhydraten
- waarvan 8,6 g suikers
- 5,9 g vezels
- 33 g eiwitten