Pizza met courgette, feta en ansjovis

Pizza met courgette, feta en ansjovis

Pizza met courgette, feta en ansjovis

Elke
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 33 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 3 teentjes knoflook
  • 1 blikje of bokaaltje ansjovis in eigen nat
  • 1 citroen
  • olijfolie
  • 400 ml passata
  • 4 porties kant-en-klaar pizzadeeg
  • 1 courgette
  • 1 pakje feta
  • 1 handvol tijm vers
  • peper

Instructies
 

  • Plet de knoflook en 5 ansjovisfilets in de vijzel. Voeg het sap van 1/3 citroen en een scheutje olie toe. Meng tot een sausje en roer door de passata.
  • Rol de pizza’s uit en verdeel er de tomatensaus over.
  • Snij de courgette in dunne plakken en leg ze dakpansgewijs op de pizza, zodat ze het deeg helemaal bedekken.
  • Verkruimel er de feta over.
  • Wrijf de tijmblaadjes lichtjes tussen je vingers om het aroma vrij te maken en strooi ze dan over de pizza’s.
  • Kruid met peper.
  • Besprenkel met olijfolie en een paar druppels citroensap en bak 15 à 18 min in de voorverwarmde oven (200°C).

Notities

Per portie:
  • 947 kcal
  • 32,7 g vetten
  • 126,6 g koolhydraten
    • waarvan 8,6 g suikers
  • 5,9 g vezels
  • 33 g eiwitten