Penne met venkel, tomaten en chipolata

Penne met venkel, tomaten en chipolata

Annick Lichtert
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdschotel
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 4 chipolata's
  • 2 venkels
  • 250 g kerstomaten in verschillende kleuren
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g parmezaan (blok)
  • 2 el boter
  • 400 g penne rigate
  • 4 el pesto siciliano (bokaal)
  • 1 el Italiaanse kruidenmix
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Instructies
 

  • Snipper het knoflook fijn.
  • Snij de kerstomaten in 2.
  • Snij de venkels doormidden en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes (hou wat venkelgroen apart voor de afwerking).
  • Rasp de parmezaan fijn
  • Snij de chipolata’s in stukjes van ± 4 cm.
  • Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  • Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de venkel en het knoflook 10 min. Voeg na 5 min. de tomaten toe. Kruid met de Italiaanse kruidenmix, zwarte peper en zout.
  •  Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de chipolatastukjes 3 min. aan elke kant.
  •  Meng de pesto, 50 g geraspte parmezaan en de groenten onder de pasta. Kruid met zwarte peper en zout.
  • Verdeel de chipolata’s over de pasta en bestrooi met het venkelgroen en de rest van de parmezaan.
Trefwoord pasta