Penne met venkel, tomaten en chipolata
Ingrediënten
- 4 chipolata's
- 2 venkels
- 250 g kerstomaten in verschillende kleuren
- 1 teentje knoflook
- 100 g parmezaan (blok)
- 2 el boter
- 400 g penne rigate
- 4 el pesto siciliano (bokaal)
- 1 el Italiaanse kruidenmix
- zwarte peper (molen)
- zout
Instructies
- Snipper het knoflook fijn.
- Snij de kerstomaten in 2.
- Snij de venkels doormidden en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne reepjes (hou wat venkelgroen apart voor de afwerking).
- Rasp de parmezaan fijn
- Snij de chipolata’s in stukjes van ± 4 cm.
- Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en stoof de venkel en het knoflook 10 min. Voeg na 5 min. de tomaten toe. Kruid met de Italiaanse kruidenmix, zwarte peper en zout.
- Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de chipolatastukjes 3 min. aan elke kant.
- Meng de pesto, 50 g geraspte parmezaan en de groenten onder de pasta. Kruid met zwarte peper en zout.
- Verdeel de chipolata’s over de pasta en bestrooi met het venkelgroen en de rest van de parmezaan.