Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur.
Verhit intussen 2 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een pan. Bak de Milanese schnitzels ± 7 min. op een matig vuur. Draai om en laat nog 7 min. bakken op een zacht vuur.
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de champignons en de paprikablokjes toe. Laat 5 min. onafgedekt stoven op een zacht vuur.
Voeg de blokjes courgette en de schijfjes olijf toe, en stoof 2 min. Meng goed onder elkaar en breng op smaak met Italiaanse kruidenmix.
Pureer de aardappelen en meng er 2 eetl. boter onder, samen met de eidooier. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de puree over een ovenschaal.
Giet de groentebereiding over de puree en bestrooi met het paneermeel. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en breng op smaak met nog wat Italiaanse kruidenmix. Laat enkele min. kleuren onder de ovengrill.