Milanese schnitzel met Italiaanse aardappelgratin
Ingrediënten
- 4 Milanese schnitzels
- 2 el boter
- 1 el olijfolie
- 250 g champignons
- 2 rode paprika's
- 1 courgette
- 800 g aardappelen
- 1 sjalot
- 150 g ontpitte groene olijven met knoflook
- 2 el boter
- 1 eierdooier
- 1,5 el paneermeel
- 2 el olijfolie
- Italiaanse kruidenmix
- Nootmuskaat
- Peper en zout
Instructies
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in kleine blokjes.
- Snij de ongeschilde courgette in blokjes en de olijven in schijfjes.
- Snij de champignons in 4.
- Snipper de sjalot fijn.
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
Bereiding
- Kook de aardappelen ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat even drogen op het vuur.
- Verhit intussen 2 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een pan. Bak de Milanese schnitzels ± 7 min. op een matig vuur. Draai om en laat nog 7 min. bakken op een zacht vuur.
- Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de champignons en de paprikablokjes toe. Laat 5 min. onafgedekt stoven op een zacht vuur.
- Voeg de blokjes courgette en de schijfjes olijf toe, en stoof 2 min. Meng goed onder elkaar en breng op smaak met Italiaanse kruidenmix.
- Pureer de aardappelen en meng er 2 eetl. boter onder, samen met de eidooier. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel de puree over een ovenschaal.
- Giet de groentebereiding over de puree en bestrooi met het paneermeel. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en breng op smaak met nog wat Italiaanse kruidenmix. Laat enkele min. kleuren onder de ovengrill.