Pastasalade met kip
Frisse salade die het prima doet bij een zomerse picknick
Ingrediënten
- 300 g pasta fafalle of fusilli
- 500 g kipfilet in reepjes of blokjes
- 3 st tomaten ontpit in blokjes
- 1 bosje lente-uitjes in ringen gesneden
- 50 g pijnboompitten
- 2 st eieren
- 1 tl mosterd
- 50 ml balsamicoazijn
- 150 ml olijfolie
Instructies
- Kook de pasta beetgaar
- ontpit de tomaten en snij ze in blokjes
- snij de lenteui in ringen
- snij de kip in reepjes of blokjes
- bak de kipreepjes goudbruin in wat olie, kruid met peper en zout
- rooster de pijnboompitten goudbruin
- mix voor de dressing de eieren met de mosterd en balsamicoazijn
- schenk langzaam de olijfolie erbij en blijf ondertussen mixen (handig met een blender)
- schep de kip, tomatenblokjes, lenteui en de marinade door de pasta en werk af met pijnboompitten