Groentespiesjes met halloumi en couscous
Ingrediënten
- 1 rode ui grote, gepeld
- 2 paprika's 1 rode, 1 gele
- 200 g halloumi
- 2 teentjes knoflook
- ½ bosje peterselie
- 1 el kappertjes uitgelekt
- 1 kl mosterdzaad
- olijfolie
- 300 g couscous
- 600 ml groentebouillon kokend heet
- peper
- zout
Instructies
- Snij de ui in partjes, de paprika’s in stukken en de haloumi in blokjes.
- Hak de peterselie en de kappertjes fijn. Pers de knoflook, meng ‘m met de peterselie, kappertjes, het mosterdzaad en 4 el olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Prik de kaas afwisselend met stukjes paprika en ui op spiesjes en bestrijk ze met het knoflookmengsel. Laat minstens 15 minuten marineren.
- Doe de couscous in een kom en meng goed met 2 el olijfolie. Schenk er de hete bouillon over, dek af en laat 10 minuten wellen. Roer de korrels los.
- Gril de spiesjes 5 tot 8 minuten en serveer ze met couscous.