Pasta kip kebab met tomatensaus en venkel

Pasta kip kebab met tomatensaus en venkel

Annick Lichtert
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdschotel
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 g kip voor kebab
  • 2 venkels
  • 100 g rucola
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g spirelli
  • 400 g tomatenstukjes (blik)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruidenmix
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Instructies
 

  • Snij de venkels in 2. Verwijder de harde kern en snij de rest in fijne reepjes.
  • Snipper het knoflook en de ui fijn.
  • Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui 1 min.
  • Voeg de venkel toe en bak nog 5 min. al roerend. Overgiet met de tomatenstukjes en kruid met de Italiaanse kruiden, zwarte peper en zout. Laat 10 min. pruttelen op een zacht vuur.
  • Kook intussen de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  • Voeg de laatste 2 à 3 min. van de gaartijd de kip kebab toe aan de venkel en laat mee opwarmen.
  • Meng wat saus onder de pasta en werk af met de rucola.
Trefwoord kebab, kip, pasta, venkel