Pasta kip kebab met tomatensaus en venkel
Ingrediënten
- 350 g kip voor kebab
- 2 venkels
- 100 g rucola
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 g spirelli
- 400 g tomatenstukjes (blik)
- 2 el olijfolie
- 1 el Italiaanse kruidenmix
- zwarte peper (molen)
- zout
Instructies
- Snij de venkels in 2. Verwijder de harde kern en snij de rest in fijne reepjes.
- Snipper het knoflook en de ui fijn.
- Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de ui 1 min.
- Voeg de venkel toe en bak nog 5 min. al roerend. Overgiet met de tomatenstukjes en kruid met de Italiaanse kruiden, zwarte peper en zout. Laat 10 min. pruttelen op een zacht vuur.
- Kook intussen de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Voeg de laatste 2 à 3 min. van de gaartijd de kip kebab toe aan de venkel en laat mee opwarmen.
- Meng wat saus onder de pasta en werk af met de rucola.
