Kippenblokjes met krieltjes en gegrilde groenten

Kippenblokjes met krieltjes en gegrilde groenten

Annick Lichtert
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdschotel
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g kippenblokjes
  • 600 g krielaardappelen
  • 250 g champignons
  • 1 bosje wortelen
  • 1 gele paprika
  • 2 rode uien
  • 2 el pesto siciliano
  • 3 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse kruidenmix
  • zwarte peper
  • zout

Instructies
 

  • Wrijf de krieltjes schoon onder koud water. Snijd in de lengte in 2.
  • Schil de wortelen. Snijd in de lengte in 2.
  • Snijd de champignons in 4.
  • Snipper de blaadjes basilicum fijn.
  • Snijd de rode uien in ringen.
  • Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de gele paprika en snijd in reepjes.
  • Verwarm de oven voor op 200°.
  •  Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de krieltjes, de wortelen, de champignons, de rode ui en de paprika over. Meng er 2 eetl. olijfolie onder en bestrooi met de Italiaanse kruidenmix. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.
  • Doe de kippenblokjes intussen in een grote ovenschaal. Meng er 1 eetl. olijfolie onder en kruid met zwarte peper en zout. Zet 20 min. in de oven. Schep de groenten regelmatig om.
  • Doe de groenten bij de kippenblokjes. Meng er de pesto onder. Zet nog 5 min. in de oven.
Trefwoord champignons, kip, krielaardappelen, paprika, wortelen