Wrijf de krieltjes schoon onder koud water. Snijd in de lengte in 2.
Schil de wortelen. Snijd in de lengte in 2.
Snijd de champignons in 4.
Snipper de blaadjes basilicum fijn.
Snijd de rode uien in ringen.
Verwijder de pitjes en witte zaadlijsten uit de gele paprika en snijd in reepjes.
Verwarm de oven voor op 200°.
Bedek een bakplaat met bakpapier en verdeel er de krieltjes, de wortelen, de champignons, de rode ui en de paprika over. Meng er 2 eetl. olijfolie onder en bestrooi met de Italiaanse kruidenmix. Zet 35 min. in de voorverwarmde oven.
Doe de kippenblokjes intussen in een grote ovenschaal. Meng er 1 eetl. olijfolie onder en kruid met zwarte peper en zout. Zet 20 min. in de oven. Schep de groenten regelmatig om.
Doe de groenten bij de kippenblokjes. Meng er de pesto onder. Zet nog 5 min. in de oven.