Gemarineerde zalm van de bakplaat met geitenkaas en zoete aardappel
Ingrediënten
- 4 gemarineerde zalmtournedos (diepvries (Colruyt))
- 450 g tapastomaten
- 200 g babyspinazie
- 2 gele puntparika's
- 800 g zoete aardappelen
- 100 g verse geitenkaas
- 3 el olijfolie
- zwarte peper (molen)
- zout
Instructies
- Schil de zoete aardappelen en snij ze in plakjes van 1/2 cm dik.
- Verdeel de tapastomaten in trosjes van 3.
- Snij de gele puntpaprika's in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij de rest in grove stukken.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Leg de plakjes zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
- Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de spinazie over de zoete aardappelen. Bedek met toefjes geitenkaas, stukken puntpaprika en trosjes tomaten. Besprenkel met 1 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.
- Schik de diepgevroren zalm met de gemarineerde kant naar boven op de groenten en zet nog 10 min. in de voorverwarmde oven.