Paella met kip en chorizo

Paella met kip en chorizo

Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 chorizo worst in plakjes
  • 4 kipfilets in stukken
  • olijfolie
  • 2 uien fijngesneden
  • 2 teentjes look fijngesneden
  • 1 takje tijm fijngesneden
  • 2 kopjes rijst risotto- of paellarijst
  • 1 potje saffraan
  • 5 dl kippenbouillon
  • 2 tomaten fijngesneden
  • peper
  • zout
  • 125 g groene boontjes in stukjes
  • 1 kopje erwten
  • een paar blaadjes bladpeterselie
  • een paar lente-uitjes fijngesneden
  • 1 citroen in partjes

Instructies
 

  • Zet een grote pan op het vuur en laat die goed heet worden. Schep de chorizo in de pan en zet het vuur een beetje lager. Laat rustig garen tot de chorizo voldoende vet heeft losgelaten in de pan. Schep de chorizoplakjes uit de pan en hou ze apart.
  • Bak de stukjes kip in het vet van de chorizo mooi goudbruin aan. Schep ze uit de pan en hou apart.
  • Voeg nu een beetje olijfolie toe en fruit de uien glazig. Voeg dan de knoflook en de tijm toe. Spoel de rijst in een zeef onder koud water en voeg die toe.
  • Los de saffraan op in de bouillon en giet die over de rijst. Voeg nog eens eenzelfde hoeveelheid water toe.
  • Voeg de chorizo en de kip opnieuw toe aan de rijst, samen met de tomaten. Breng op smaak met peper en zout. Roer kort en zet het deksel op de pan.
  • Voeg na 10 minuten de boontjes toe. Voeg na nog eens 5 minuten de erwten toe. Laat nog even garen en proef of de rijst gaar is.
  • Werk af met de peterselie, de lente-uitjes en de citroen.