Tagliatelle met kip en erwten in mosterdroomsaus

Tagliatelle met kip en erwten in mosterdroomsaus

Elke

Ingrediënten
  

  • 250 g tagliatelle
  • 1 el olijfolie
  • 150 g ui fijngehakt
  • 2 teentjes look geperst
  • 1,25 dl witte wijn droge
  • 1 el dijonmosterd
  • 2,5 dl room
  • 250 g diepvrieserwtjes ontdooid
  • 340 g kip gebakken, in reepjes
  • 10 g bieslook vers, fijngehakt

Instructies
 

  • Kook de pasta zonder deksel in een grote pot met kokend water tot hij net zacht is. Laat hem uitlekken. Verhit terwijl de pasta kookt de olie in een grote pan. Bak de ui en knoflook al roerend tot de ui zacht is. Voeg de wijn en mosterd toe. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat de inhoud zonder deksel ca. 5 minuten zacht pruttelen. Roer de room erdoor en breng het mengsel aan de kook. Laat het zonder deksel ca. 5 minuten pruttelen, of tot de saus licht indikt. Roer de uitgelekte erwten en kip erdoor. Roer het op laag vuur tot het mengsel goed warm is. Doe de pasta en het bieslook in de pan met de kip-erwtensaus. Meng het geheel voorzichtig.